Southflowers Cockerkennel

Jag har varit hundägare sedan början av 70-talet. Det första raserna var Boxer sedan Mellanpudel. För 15 år sedan blev vi tillfrågade om vi ville bli fodervärdar för en liverfärgad (brun) Cockerspanielhane. Vi hade fortfarande vår pudeltik kvar, men tackade ja ändå. Det har vi aldrig ångrat. Vår nya familjemedlem smälte våra hjärtan helt. När han pga sjukdom lämnade oss efter 12 år, blev vi helt förkrossade. Att en hund kan betyda så mycket för oss människor är ofattbart men sant. Mitt i sorgen fick vi veta att det fanns en liten Cockerspanieltik som behövde ett nytt hem. Vi tog kontakt och besökte Mia Ekstrand på Kennel Oakbeach i Löddeköpinge och fick träffa lilla Iris, en 3-årig liten Blue Roan färgad cockertik. Vi fann varandra med en gång och utan tvekan fick Iris flytta hem till oss. Iris och vi (Matte och Husse) har mycket roligt tillsammans. Vi tränar lydnad, sök och apportering. Vi har gått kurs i lydnadsrally. Vi ringtränar och varit på utställningar. Iris är i första hand en härlig och kärvänlig sällskapshund. Men hon har också fina linjer och god stamtavla. Vår kärlek till Iris gjorde att vi ville ha valpar efter henne. Sagt och gjort! Vi kontaktade Kennel Perchwater i Trollhättan och fick möjlighet att para Iris med Wavecatcher Magic Everdream, King. Den 29 april 2015 födde Iris sex (6) Blue Roan färgade hanvalpar. Här börjar vår Kennelhistoria.

Nu är vi så glada över att alla valparna hittat trevliga aktiva familjer där de lever som uppskattade familjemedlemmar. Alla bor i närheten till oss i Skanör, så vi får träffa dom då och då.

I september köpte vi en liten tik TURTLE DOVE´S MERRY MARY, av Ingela Hansson, TURTLE DOVE´S KENNEL, Flyinge. Så nu har Iris en tjejkompis som vi döpte till Yra.

Vi planerar eventuellt att satsa på en kull till med Iris i vår. Är du intersserad, så kan du skriva en rad till mig, eller ringa om du föredrar det!

VARMA HÄLSNINGAR OCH

VÄLKOMNA TILL KENNEL SOUTHFLOWERS!